Tuesday 8 February 2011

Vücudu Saran Dantel Detayı!!!

Ay haberiniz yok mu yoksa?!?! Dantel elbiseler çok moda!!! -imiş dün aldığım dergilerden birinin moda sayfasında, beynim döndüğü için kaynak falan belirtemiycem şimdi. O kadar çok sayfa yırttım ki bunu çizebilirim, şunu çiziyim diye; Daha dergileri okumaya fırsat bulamadım. Bu gidişle zaten hepsi darmadağın olacak elimde kalacak sayfalar, okuyamıycam :) 
Neyse ödev aşkıyla yanıp tutuşuyorum, çok özlemişim çizmeyi!!!
Bir de özellikle fotoğraf çektim ki, çektikten sonra çıplak gözle göremediğim farkları pc de daha iyi görüyorum. Mesela burda bir kol biraz kısa olmuş, yazık kıza biraz orantısız çizmişim, suratını da biraz tombullaştır mışım ama zaten dikkat ettiğim nokta o değildi.
O zaman "spot the 5 differences babes."  :*

Bu da diğer çizimim, hangi dergiden çıktığını hatırlamadığım Elidor Magazin eki imiş. Ama tebrik ediyorum kendilerini Michael Costello'yu defalarca Michael Costelo olarak yazmışlar(tamam tek bir "l" yi unutmuşlar ama ayıp bence-ben çok takarım böyle şeylere).Parçayı da beğenmedim zaten ama koleksiyonundaki diğer parçalardan bazılarını şiddetle istiyorum.

Monday 7 February 2011

yay!!! Sema İMA'da!!!

Geçen hafta kendimi çoook mutlu edecek birşey yaptım. Çizim kursuna başladım İstanbul Moda Akademisi'nde."Moda Çizim Teknikleri" üstüne.
Küçüklüğümden beri çizimi çok severim, o zamanlar oradan buradan bir sürü ödül almışlığım da vardı, devamını getiremedim. Üzülerek söylüyorum ki hayallerimin peşinden gidemedim.
Şimdi ise bende hala iş war mı acaba diyerekten yazıldı kursa. Bakalım 3 ay (48 saatlik kurs) sonrasında az biraz belli olur heralde.
Göreceğim kursa sonrasında aşağidakileri yapabilecekmişim;
-Gerçek insan silueti ile model figür siluetinin karşılaştırılması
-Hikaye panoları oluşturma
-Perspektif görüş, oran ve ölçümler                                                           -Artistik çizim çalışmaları
-Çizim portfolyosu oluşturma
İlk dersim bu cumartesiydi, güzel geçti. Ders sonrasında hocamız bize ödev verdi tabi ki. Bulduğumuz catwalk yürüyüşü yapan modellerin çizimi. Ben de bu evime taşınırken bütün dergilerimi vb şeyleri attığım için gittim markete, 4-5 aydır magazin almamanın da açlığıyla olacak bulduğumu aldım:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...